« Takaisin

Korvausvaatimus Allergan-yhtiötä vastaan rintaimplanttiasiassa

Kansainvälisen tieteellisen komitean linjauksen mukaan rintojen karheapintaisten silikoni-implanttien asentamisesta saattaa aiheutua syöpää. Kyseessä on harvinainen imusolmukesyövän alatyyppi. Tutkimusten mukaan naisilla, jotka ovat saaneet silikoni-implantit, on 400-kertainen riski sairastua lymfoomaan.

Allerganin Natrelle- ja McGhan-merkkisen implantin on Lakiasiaintoimisto Suomen Potilasvahinkoavun toimitusjohtajan, varatuomari Joni Siikavirran tietojen mukaan saanut Suomessa noin 15000 ihmistä.

Siikavirta kertoo, että suomalaiset plastiikkakirurgit suosittelevat, ettei niitä nyt käytettäisi. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on jo päätetty, ettei karheapintaisia implantteja toistaiseksi käytetä.

"On ymmärrettävää, että ihmiset haluavat poistattaa nämä implantit kehostaan, vaikkei lymfoomaa olisikaan todettu. Tästä aiheutuu mm. kuluja sekä kipua ja särkyä. Joillekin henkilöille on aiheutunut rintojen oireita ja joillakin on myös epäilty lymfoomaa.", toteaa varatuomari Siikavirta. 

"Toimistomme on esittänyt ensimmäisen vahingonkorvausvaatimuksen tällaisessa asiassa Allergan-yhtiölle. Olemme vaatineet yhtiötä korvaamaan tuotevastuulain perusteella asiakkaallemme aiheutuneen henkilövahingon, koska hänelle asennetut implantit ovat käsityksemme mukaan turvallisuudeltaan puutteellisia.", Siikavirta kertoo. 

Suomen Potilasvahinkoapu tiedottaa asiasta asiakkaansa luvalla.

Suomen Potilasvahinkoapu Oy

« Takaisin