« Takaisin

Kotkamillsin muoviton ja helposti kierrätettävä AEGLE™ Barrier Light pakkauskartonki on nyt valmiina maailmanvalloitukseen

Maailma hukkuu muoviin. Se on tunkeutunut kaikkialle, ruokaamme ja meriimme. 

Euroopan komission julkaisemien arvioiden mukaan pelkästään meriin ja luontoon joutuu vuosittain viidestä kolmeentoista miljoonaa tonnia muovijätettä.[1] Euroopan komission vastaus tähän on vuoden 2018 alussa julkaistu muovistrategia, jolla pyritään vähentämään muovin käyttöä ja edistämään kierrätystä innovatiivisen tuotekehittelyn kautta. Useita kansallisia aloitteita on tehty kohtaamaan haaste. AEGLE™ Barrier Light on ensimmäinen vastaus tähän haasteeseen. Tulevina kuukausina julkaisemme myös pakasteruokiin ja kahvikuppeihin soveltuvia ratkaisuja. 

Merkittävä osa muovijätteestä syntyy pakkausmateriaaleista. Maailmaa on mahdotonta kuvitella ilman pakkausmateriaaleja. Kaupungistuminen ja elintason nousu lisäävät pakkausmateriaalien kysyntää tulevaisuudessa entisestään. 

“Me uskomme, että pakkausmateriaalit ovat jatkossa osa kestävää ja kierrätettävää kulutusta. Haluamme olla Game Changer ja pienentää maailman jätejalanjälkeä. Kehittämämme muoviton ja helposti kierrätettävä pakkausmateriaali on yksi ratkaisu ongelmaan”, sanoo Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen

AEGLE™ Barrier Light -pakkauskartonki on sopiva pakkausmateriaali muun muassa pikaruokaketjujen pakkaustarpeisiin. Tuote soveltuu myös muiden rasvaisten ruoka-aineiden pakkaamiseen. Erona perinteisiin pakkauksiin on tuotteiden muovittomuus ja niiden helppo kierrätettävyys sekä niissä oleva täysin biohajoava veden ja rasvan kestävä barrier -kerros. Luonnollisissa oloissa tuote hajoaa ja maatuu helposti ja nopeasti. 

Kotkamillsin tuotteiden kierrätys on helpompaa ja taloudellisempaa kuin muovipäällystetyn kartongin. Tuote voidaan kierrättää normaalin aaltopahvikierrätyksen yhteydessä. Painopaperin loppukäytön yhteydessä siinä olevat värit voidaan tarvittaessa irrottaa helposti siistaamalla. 

Innovatiivinen teknologia luomassa muovitonta tulevaisuutta 

Kotkamillsin muovitonta kartonkia tekevän koneen tuotantokapasiteetti on maailman suurin. Lisäksi Kotkamillsin kartonkikoneessa käytettävä innovatiivinen verhopäällystys tarjoaa markkinoille täysin uuden mahdollisuuden vesipohjaisten dispersioiden kautta. Kotkassa sijaitsevalla tehtaalla pystytään valmistamaan vuodessa jopa 400 000 tonnia kartonkia. AEGLE™ Barrier Light on käyttövalmis tuote, joka ei tarvitse erillistä lisäsuojakäsittelyä. Tuote ei myöskään sisällä yleisesti käytettyjä ja helposti ruokaan siirtyviä haitallisia fluorokemikaaleja tai vahoja, jotka ovat potentiaalisesti haitallisia terveydelle ja välittyvät helposti ruokaan. 

“Kiinnostus kehittämäämme tuotetta kohtaan on ollut erittäin suurta ympäri maailmaa. Nyt, kun tuote on valmis markkinoille, niin odotamme sen löytävän nopeasti markkinoille. Me pystymme vastaamaan tällaiseen suureen kysyntään välittömästi”, Hämäläinen toteaa. 

“Jokainen tiedostava kuluttaja valitsee mieluummin itselleen ja luonnolle paremman vaihtoehdon, sillä pienistä teoista syntyy suuri merkitys. Yhdessä voimme vähentää muovin määrää maailmassa pakkaus kerrallaan”, Hämäläinen miettii. 

« Takaisin