« Takaisin

Lääkärit suuntaavat nyt Kotkaan


Arhi Esansaari Kuvaaja: Hanna Linnakko

Kotkan Kaupunki

Kotka kasvaa vauhdilla. Merikaupunki Kotka on palkkaamassa 12 uutta lääkäriä vakituisiin virkoihin, joita odottavat hulppeat puitteet. ”Kotkassa lääkäreitä arvostetaan. Työ räätälöidään aina jokaisen lääkärin omien toiveiden mukaisesti, ottaen huomioon mahdolliset erikoistumisopinnot ja näihin tarvittavat erikoisalapalvelut,” Arhi Esansaari kertoo.

Uudet lääkärit pääsevät niinikään mukaan kehittämään nykyaikaista avoterveydenhuollon kokonaisuutta. Lisäksi Kotkan kaupunki on siirtymässä vuoden 2019 vaihteesta kuntien yhteiseen liikelaitokseen, jota kautta nyt tehtävät kehittämishankkeet luovat pohjaa koko Kymenlaakson terveydenhuollon toiminnan kehittämiselle.

”Kotkassa on panostettu myös puitteisiin, meillehän nousee esimerkiksi hieno uusi Kymenlaakson keskussairaalan laajennus. Lisäksi panostamme voimakkaasti perusterveydenhuollon palveluiden kehittämiseen ja jokaisen lääkärin toimenkuvaan. Tarkoituksenamme on tehdä entistä viihtyisämpi ja paremmin asiakkaita palveleva terveydenhuollon järjestelmä. Uudet kollegamme pääsevät mukaan organisaatiomuutoksen parhaassa mahdollisessa vaiheessa ja oikeasti vaikuttamaan siihen, miten homma toimii tulevaisuudessa,” Kotkan johtava lääkäri Arhi Esansaari kommentoi innostuneena.

Kotkan lääkäreillä on myös hyvät työolot, koulutusmahdollisuuksia, joustoja työajassa sekä kilpailukykyisellä palkalla.

Kotka houkuttelee tällä hetkellä muutenkin. Kotkan vetovoimaa lisää sijainti ja kaupungin viihtyvyys: Kotka on Euroopan laajuisesti palkittu kauniista virkistysalueistaan ja useat asuinalueet ovat aivan meren äärellä. Vapaa-ajan viettomahdollisuudet ja useat kaupungissa järjestettävät tapahtumat tekevät kaupungista eloisan. Palvelut ovat myös toimivia ja kaupungissa on esimerkiksi englanninkielinen perusopetus.

”Olemme vain reilun tunnin päässä pk-seudulta, mutta elämäntyyli täällä on aivan eri luokkaa. Keskusta Kotkansaarella on todellakin saarella, joten meri on joka puolella. Lisäksi paikalliset ovat reiluja ja rohkeita, täällä ei juttuseurasta tule puute. Lähes poikkeuksetta Kotkassa ensi kertaa vierailevat ihastuvat kaupunkiimme ja toteavat, että onpa meillä täällä kaunista,” Kotkan kehitysjohtaja Terhi Lindholm ylistää kotikaupunkiaan. 


Sapokka

Kotka on maakuntansa Kymenlaakson toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Suomenlahden rannikolla, Kymijoen suistossa. Merellinen Kotkan kaupunki tunnetaan mm. satamasta, teollisuudesta, upeista puistoista ja Meripäivistä. Kotka on myös monipuolinen koulu- ja kulttuurikaupunki. Kotkan asukasluku on vajaa 54 000. Kotka on Suomen suurin yleissatama, etäisyys Helsinkiin 135 ja Pietariin 279 kilometriä. Lisätietoja www.kotka.fi. Kotkan arvot: reiluus, rakkaus, rohkeus.

« Takaisin