« Takaisin

Lahden Aluetaksin asiointipalvelu tarjoaa apua arjen haasteisiin

Lahden Aluetaksi Oy on aloittanut uudenlaisen asiointipalvelun, joka helpottaa muun muassa ikäihmisten, liikuntarajoitteisten ja sairaudesta toipuvien arkista asiointia kodin ulkopuolella.

Lahden Aluetaksin asiointipalvelun asiakasryhmiä ei kuitenkaan ole rajattu. Palvelun saa tilata jokainen, joka sitä tuntee tarvitsevansa.
– Uskomme tällaiselle palvelulle olevan runsaasti tarvetta. Yhteiskunnan asiointiin kohdistuvat tukitoimet ovat varsin rajalliset ja niiden piiriin eivät pääse läheskään kaikki tarvitsijat. Meidän asiointipalvelumme on nimenomaan kehitetty helpottamaan ihmisten arkea, tiivistä Lahden Aluetaksin toimitusjohtaja Timo Ahokanto.
Lähtökohtana on asiakkaan yksilöllisten tarpeiden toteutus inhimillisellä ja kiireettömällä palveluasenteella.
– Lahden Aluetaksin kuljettajille tämä on hyvin luonteva periaate. Ihmisläheistä palvelua olemme toteuttaneet aina ja olleet läsnä lukemattomissa tilanteissa, joissa muuta apua ei ole ollut edes tarjolla, Ahokanto muistuttaa.

Henkilökohtaista palvelua

Asiointipalvelu alkaa asiakkaan kodista ja päättyy sinne. Asiakkaan niin halutessa kuljettaja noutaa hänet kotoa ja auttaa tarvittaessa.
   – Kuljettaja huolehtii siitä, että lompakko, käsilaukku, reseptit ja tarvittavat asiapaperit tulevat mukaan. Ja auttaa tietysti myös takin päälle, Ahokanto listaa.
   Mikäli asiakas käyttää rollaattoria tai pyörätuolia, nekin saadaan matkaan mukaan.
   Varsinainen asiointi hoituu asiakkaan toivomusten mukaisesti. Kohteina voivat olla esimerkiksi kaupat, pankki, apteekki tai muut käyntiä edellyttävät paikat. Asioinnin aikana kuljettaja avustaa asiakasta kaikilla asiakkaan toivomilla tavoilla.
   – Kuljettaja tukee tarvittaessa liikkumista, auttaa etsimään tavarat kaupassa ja tietenkin myös kantaa kauppakassit.
Asioinnin lopuksi kuljettaja saattaa asiakkaan takaisin asunnolle sekä tuo kauppakassit sisälle asti.

Saattajatkin samalla hinnalla

Lahden Aluetaksi on hinnoitellut uuden palvelun niin, että asiakas pystyy etukäteen selvittämään siitä koituvat kustannukset. Palvelun hinta on ensimmäiseltä tunnilta 45 euroa, ja siitä eteenpäin 22,50 euroa/puoli tuntia. Minimiveloitus on yksi tunti.
  – Mielestämme hinta on asiakasystävällinen. Kyydissä voi samaan hintaan matkustaa myös kolme muuta henkilöä eli saattajilta ei peritä erikseen maksua, Ahokanto huomauttaa.
   Asiointipalvelu toimii alkuvaiheessa Lahden ja Hollolan alueella. Asiointipalvelu tilataan normaalisti Lahden Aluetaksin tilausnumerosta 060 100 01. Tilaus tulee tehdä 1 tunti ennakkoon.

Lahden Aluetaksi Oy on päijäthämäläinen tilausvälitysyhtiö. Se välittää taksitilauksia alueen taksiautoille. Kaikkiaan välityksen piirissä on noin 200 taksiautoa Päijät-Hämeessä.

« Takaisin