« Takaisin

Lahden talviurheilun osaajat opastivat kiinalaislapsia hiihdon pariin

Lahden seudulla puoli vuotta sitten käynnistynyt talviurheilun vientihanke on alkanut jalkauttaa alueen osaamista Kiinan markkinoille. Viime viikolla hankkeen delegaatio tutustutti kiinalaislapsia maastohiihdon saloihin ja lahjoitti hiihtovälineitä paikalliseen valmennuskeskukseen.

Lahden seudun Winter Know-How -hanke on alkanut avata ovia Kiinan valtaville talviurheilumarkkinoille. Starttivaiheen jälkeen hankkeessa on siirrytty yritysten kanssa tehtävään konkreettiseen tuotteistamis- ja myyntityöhön. Hankkeen delegaatio vieraili viime viikolla Daqingissa, Harbinissa ja Pekingissä. Matkan tavoitteena oli tuoda esiin alueen vahvaa lumilajien ja maastohiihdon osaamista ja tarjontaa. Mukana olivat Peltonen, Startex, Lahti Region, Lahden kaupunki ja Ladec. 

Vierailun aikana Lahden seudun osaamista jalkautettiin konkreettisesti hiihtämällä; Heilongjiangin provinssin kaupungeissa Daqinginissa ja Harbinissa järjestettiin Ski Demo –tapahtumat, joissa paikallisväestöä opastettiin maastohiihdon saloihin. 

- Lahden seudulla on poikkeuksellisen paljon lumilajeihin liittyvää osaamista ja yritystoimintaa, jota pääsimme nyt esittelemään käytännön tasolla. Oli mahtava nähdä, miten hiihdon ilosanoma tarttuu erityisesti lapsiin. Kokemuksen perusteella suomalaistoimijoilla on valtavasti potentiaalia Kiinan talviurheilun kehittämishankkeissa, toteaa Winter Know-How -hankkeen projektijohtaja Mikko Saarinen.   

- Matka oli erittäin mielenkiintoinen ja avasi silmiä Kiinan talviurheilun markkinoihin liittyen. Matkan aikana solmimme useita uusia kontakteja ja kiinalaiset olivat hyvin kiinnostuneita yhteistyöstä kanssamme, kertoo puolestaan suksivalmistaja Peltosen toimitusjohtaja Saku Kulmala.

Voide- ja välinevalmistaja Startex toimittaa jo tällä hetkellä tuotteitaan ja ja osaamistaan yli 30:een maahan ympäri maailman.

- Kiinan markkinat kiinnostavat meitä valtavasti. Maastohiihdon lisäksi tuoteportfoliostamme löytyy johtavia vaihtoehtoja myös alppihiihtoon ja lumilautailuun, toteaa toimitusjohtaja Hanna Salmi.

Lahden alueen yritykset lahjoittivat Ski Demo -tapahtumassa käytettyjä monoja, suksia ja sauvoja Harbinissa alueen talviurheilulajien valmennuskeskukselle.  

Peking järjestää vuoden 2022 talviolympialaiset ja tämän vuoksi Kiinassa on käynnistetty laaja-alainen valtiollinen ohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa talviurheiluun liittyvää infrastruktuuria ja tutustuttaa 300 miljoonaa kiinalaista lumilajien maailmaan. ”Suomalaisen talviosaamisen kehittäminen – tuotteistuksesta vientiin” –projektin (WKH) tavoitteena on kaupallistaa talviurheiluun linkittyvää osaamista ja yritystoimintaa Kiinan markkinoille sekä edistää talviurheiluun perustuvaa matkailua Lahden alueella. Toiminta on osa laajempaa suomalaista vientikonsortiota ja -konseptia. WKH -projektista vastaa Lahti Region ja rahoitus muodostuu EU:n aluekehitysrahaston lisäksi yhteistyöstä Lahden ja Heinolan kaupunkien sekä Ladecin kanssa. Yrityksille ja toimijoille on tulossa vahvaa tukea myös Business Finlandin uudesta, Kiinan talviurheilumarkkinoille suuntautuvasta kasvuohjelmasta, missä Lahden seudulla on merkittävä rooli.

 

 

« Takaisin