« Takaisin

Lahden Upseerikerholla merkittävä palkintojenjakotilaisuus


Liiton varapuheenjohtaja Keijo Skippari pitämässä luentoa.

(Teksti: Keijo Skippari, Kuvat: Unto Rönkkönen)
Lahtelainen Aatos Suomilammi palkittiin lauantaina 19.9.2015 Hennalan upseerikerholla pidetyssä Filmi- ja Videokuvaajien liiton 60-v juhlassa kultaisella Unica-mitalilla. Se on korkein harraste-elokuvaajalle myönnetty palkinto koko maailmassa. Lahden Videokuvaajien jäsenistä sen ovat aiemmin saaneet Risto Koivistoinen, Keijo Skippari ja Kauko Vilkko.

Elämäntyönsä Suomilammi Oy:n perustajana ja Suomen suurimman videoalan laitteita myyvän yrityksen johtajana toiminut Aatos Suomilammi muutti eläkepäiviksi Lahteen ja tuli silloisen puheenjohtajan Keijo Skipparin kutsusta mukaan Lahden Videokuvaajien toimintaan.

Aatos Suomilammi on siitä lähtien vaikuttanut omalla panoksellaan siihen, että Lahden Videokuvaajat on tällä hetkellä Suomen suurin jäsenyhdistys Filmi- ja Videokuvaajien liitossa. Yhdistyksen toimintapaikkana on Kino Iiriksen yhteydessä oleva Tammisali videostudioineen.

Juhlien yhteydessä pidettiin myös perinteinen vuosittainen koulutustilaisuus, jossa Markus Hänninen näytti havainnollisesti, kuinka nykyaikaisia kuvaushelikoptereita käytetään ohjelman teossa. Muita mielenkiintoisia laitteita esillä oli digitaalinen kaitafilmiskanneri, jolla skannataan kaitafilmit jopa teräväpiirtolaadulla digitaaliseen muotoon. Yleisöä kiinnosti myös telepromterilaite, jolla myös uutisankkurit lukevat uutisia televisiossa. Ohjelmia kuvataan nykyään kevyillä 4K kameroilla, joita oli parikin kappaletta esittelyssä.

Lahden Videokuvaajat järjestävät 16.4.2016 Filmi- ja Videokuvaajien liiton SM-kilpailut Kino Iiriksessä. Samana iltana juhlitaan vuorostaan Lahden Videokuvaajien 60-vuotisjuhlia. Toivotamme kaikki videokuvauksesta ja ohjelman teosta kiinnostuneet liittymään joukkoomme.

Lisätietoja https://www.fvl.fi/jasenyhdistykset/lahti/

Päivän kiinnostavin luento oli varmasti Markus Hännisen opastus kopterikuvauksen saloihin. Markus näytti ulkona kopterin lennätystä ja sen ohjaamista. Kopteria ohjataan täysin videkuvan perusteella, ei tuijottamalla taivaalle kopterin perään.
Juhla päättyi illalliseen ja kiinnostaviin elokuvaesityksiin. Markus Hännisen kopterikuvauksia Lahden seudulta löytyy osoitteesta:


www.kulttuurikuva.fi


Aatos Suomilammi palkittiin kultaisella Unica-mitalilla, joka on korkein harraste-elokuvaajalle myönnetty palkinto koko maailmassa.


Liiton jäseniä oli saapunut paikalle eri puolilta Suomea. Ilmassa pörräävää helikopteria ihmeteltiin suurella joukolla.


Markus Hänninen ohjaamassa kopteria ohjausyksiköstä videokuvan avulla.

« Takaisin