« Takaisin

Lahtelaisen kiekkolegendan patsas paljastettiin

Suomen ensimmäinen jääkiekkoaiheinen patsas näki eilen päivänvalon Lahden Isku Areenan edustalla. Erkki Laineen näköispatsaan yleisölle paljastivat kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ja tunnettu lahtelainen kiekkokasvo, aikoinaan Laineen kanssa yhdessä pelannut Kari  ”Piri” Eloranta.  

Patsaan paljastusta oli seuraamassa useampi sata henkilöä. Lähisuvun lisäksi paikalla oli myös useita ex-pelaajia ja kiekkovaikuttajia, muun muassa Kai Hietarinta, Heikki Riihiranta, Alpo Suhonen, Veli-Pekka Ketola, Kimmo Leinonen , Pentti Matikainen  ja  Marko Jantunen.

Patsashankkeen mahdollistivat Lahden Pelicans Oy, Kiekkoreipas Ry ja Salpausselän Rakentajat Oy. Patsaan taiteilijana toimi virolainen Bruno Kadak. Patsas luovutettiin Lahden Jäähalli Oy:lle.

”Hieno kunnianosoitus isälle”

Myöhemmin illalla Pelicansin ja HPK:n välisessä ottelussa Lainetta kunnioitettiin monin eri tavoin. Pelicans-pelaajat muun muassa lämmittelivät ja seurasivat alkujuhlallisuudet Kiekkoreippaan Laine 13 –paidat päällään. Tähän otteluun päättyi myös Pelicansin pitkä tappioputki, kun Pelicans nitisti paikallisvastustajansa selvin 5-2 lukemin.

-Sanattomaksi vetää, tämä on hieno kunnianosoitus isälle, mutta myös koko lahtelaiselle jääkiekolle. Lahti on urheilukaupunki ja jääkiekko on tosi iso osa sitä, olen tosi iloinen koko kaupungin puolesta, kertoi Uutislähde-lehdelle Laineen tytär ja tennisammattilaisena tunnettu Emma Laine.

Ari Tulla

                                                                                                                              

« Takaisin