« Takaisin

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland tänään Lahdessa

Kilpailuun osallistuu 1800 triathlonistia 41 eri maasta.

IRONMAN on maailman suosituin osallistuvien urheilutapahtumien brändin, jonka nimen alla järjestetään noin 150 kilpailutapahtumaa ympäri maailman. Niihin osallistuu yhteensä yli 250 000 triathlonistia.
IRONMAN-kilpailuhistorian ensimmäisen iltakilpailun tavoitteena on järjestää kotimaisille ja kansainvälisille kilpailijoille täysin uniikki kilpailu- ja asiakaskokemus hienoissa maisemissa.

-Isäntäkaupunki Lahti ympäristöineen on ideaali paikka triathlon-tapahtumalle. Lahdella on keskeinen sijainti, loistavat suorituspaikat sekä pitkät perinteet suurista urheilutapahtumista. On hienoa päästä järjestämään kilpailu Lahdessa ja näyttää meidän upeaa luontoa myös ulkolaisille osallistujille ja medioille, kilpailunjohtaja Tiina Boman sanoo.

Tapahtuma aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä alueella. Suuren osallistujamäärän sekä kilpailijoiden ja muiden tien käyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi koko pyöräilyreitin osuus suljetaan viranomaisen määräyksestä moottoriajoneuvoliikenteeltä ja ohjataan kiertoreiteille. Pyöräilyosuuden aiheuttamat tiesulut ajoittuvat klo 16.00-21.40 välille ja eri tieosuuksien sulkuajat vaihtelevat 3–6 tunnin välillä. 

Sulkualueella on 200 liikenteenohjaajaa ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti. 

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland:

• Kilpaillaan ns. puolimatkalla, eli uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km.
• Kilpailijoita on yhteensä 1800.
• Osallistujista 30 % on ulkomaalaisia ja 25 % naisia.
• 70.3 tarkoittaa matkojen yhteenlaskettua summaa maileina.
• Kilpailu järjestetään Lahdessa myös vuosina 2019 ja 2020.
• Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella.

Sulkuajat:
http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/finland/asukasinfo.aspx#axzz5IITRB434

« Takaisin