« Takaisin

Pääministeri Sipilä vastaanotti nuorten Bioaika-vision tulevaisuuden Suomesta - Espoo mukana visioimassa

Pääministeri Juha Sipilä vastaanotti tänään Bioaika-kiertueella syntyneen nuorten vision tulevaisuuden Suomesta. Osana biotaloudesta kertovaa kiertuetta kymmenet tuhannet nuoret loivat yhteisen näkemyksen Suomesta sadan vuoden kuluttua. Vision tekemiseen osallistui myös Olarin lukiolaisia Espoossa.

Bioaika-tapahtumakiertue vieraili sadalla paikkakunnalla kertoen biotalouden mahdollisuuksista suurien globaalien haasteiden kuten ilmastonmuutoksen ratkaisemisessa. Kiertävä tiedekeskus piti sisällään myös "Suomi 2.0"-visiokoneen, jonka avulla nuoret saivat kertoa millaisen Suomen he haluaisivat.

Visiokone tallensi nuorten toiveet ja loi niistä sanapilven kertomaan tulevaisuuden unelma-Suomesta. Mitä keskemmällä käsite vision sanapilvessä on, sitä useammin käsite on valittu mukaan ja sitä tärkeämpänä nuoret sitä pitävät. Pääministerille luovutettu visioon on yhdistetty kaikki eri vierailupaikkakunnilla muodostetut sanapilvet.

Bioaika-vision ojensivat pääministerille Oskari Mattinen, Lapin lukiolaisten liiton tuleva puheenjohtaja ja Maisa Hirvilammi, metsätalousinsinööriopiskelija Lapin AMKsta. Tilaisuus järjestettiin Bioaika-tiedekeskusrekassa, joka parkkeerasi nyt Helsingin Narinkkatorilla. 

Tapahtumakiertue kertoo Suomen valoisasta, biotalouteen pohjautuvasta tulevaisuudesta, jonka luomisessa nuorilla on keskeinen rooli. Bioaika on kutsu jokaiselle tulla rakentamaan yhteistä tulevaisuutta, joka pohjautuu luonnonvarojen kestävälle käytölle. Kiertueen ydin on Bioaika-rekka, joka kuljettaa perävaunussaan tiedekeskusta. Rekan näyttelyssä voi esimerkiksi tutkia uusimpia puupohjaisia keksintöjä ja vierailla virtuaalimetsässä. Kiertueen tärkein kohderyhmä on 13-19-vuotiaat nuoret, joiden valinnat ovat ratkaisevassa asemassa biotaloustulevaisuuden rakentamisessa. 

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäalan yhteinen Suomi100 -lahja Suomen nuorille. Koulukiertue vieraili yläkouluilla, lukioilla ja ammatillisilla oppilaitoksilla syksyllä 2017. Matkalla oli noin 60 oppilaitosta ja kesäkiertueen kanssa pysähdyspaikkoja kertyi yhteensä sata.

« Takaisin