« Takaisin

Partioviikko 2018 huipentuu viikonloppuna pääkaupunkiseudulla

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 23.–29.4.2018. Partioviikon aikana sosiaalisessa mediassa on hashtagilla #partiontakii jaettu tuhansia valokuvia ja videoita, joilla partiolaiset kertovat harrastuksestaan. Otavaeltajien 15–17-vuotiaiden tyttöjen samoajaryhmä Papusiilit kokosi Instagram-tililleen pienen osan parhaista yhteisistä hetkistään:

"Partio on mielestämme paras harrastus, koska täällä kaikki ovat aivan erilaisia, mutta saman arvoisia. Ollaan kaikki opittu huikeesti kaikenlaista näiden monien yhteisten vuosien aikana, mutta tärkein niistä on yhdessätekeminen.

Partioviikko huipentuu viikonloppuna

Vuoden 2018 Partioviikko huipentuu viikonloppuna, jolloin pääkaupunkiseudulla järjestetään useita tapahtumia. Haluatko tulla mukaan? Partion voi aloittaa minkä ikäisenä vain. Lue lisää: partio.fi/liity.

27.4. Partiojohtajien juhlaillallinen

Partiojohtajien juhlaillallinen kokoaa PJ-valtakirjalliset juhlistamaan niin Partioviikkoa kuin partiojohtajuutta hienojen puitteiden äärelle Helsingin keskustaan Kilta-saliin perjantai-iltana 27.4. Illan aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen sekä pientä ohjelmaa. Pukukoodina on tumma puku, huivi ja ansiomerkit.

28.4. Törmä-partiotaitokilpailu

Piirin päiväsarjojen mestaruuksista kisataan perinteisesti Törmässä Partioviikon lauantaina. Tänä vuonna järjestämisvuorossa ovat Länsi-Vantaan lippukunnat. Kisakeskuksena toimii Vantaankosken koulu, ja ilmoittautuminen kisapaikalla alkaa lauantaiaamuna 28.4. kello 8:30.

Mukaan on ilmoittautunut noin 500 kisaajaa. Lisätiedot kilpailusta löytyvät täältä.

29.4. SuperSupe-sudenpentutapahtuma

Kevään paras sudenpentutapahtuma järjestetään Partioviikon sunnuntaina. Helsingin Taka-Töölössä selvitetään SuperSupen kadonneen viitan arvoitusta Laakson ratsastuskentän ympäristössä klo 9.30–16.00. Mukaan on lähdössä 700 lasta. 

29.4. Partioviikon partiomessu

Sunnuntaina 29.4. kello 10 järjestetään myös partiomessu Tuomiokirkossa. 

Lasten ja nuorten luontosuhde vahvistuu partiossa 

Partio vie vuosittain 45 000 lasta ja nuorta metsään. Metsä on partiolaisille tuttu ja monipuolinen ympäristö, joka tarjoaa tekemistä vuodenajasta riippumatta. 

”Partiossa metsä tulee tutuksi monella tapaa. Metsä on ehtymätön aarreaitta, josta löytyy aina vain uutta nähtävää ja koettavaa, unohtamatta metsässä liikkumisen terveysvaikutuksia. Koulut eivät riitä lapsille ja nuorille metsäkokemusten lähteeksi, ja siksi partion rooli metsäsuhteen muodostajana on tärkeä", kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja  Maria ”Hilla” Ruohola.

Partiolaiset toimivat arjessa viikkokokouksissa taajamissa ja kaupunkien keskustoissa kokoontumispaikoilla eli koloilla. Mahdollisuuksien mukaan ulkoilu ja retkeily lähimetsiin kuuluvat myös koloiltojen ohjelmaan. Lasten ja nuorten läheinen suhde luontoon edesauttaa ympäristön säilymistä, sillä nämä lapset ja nuoret haluavat nähdä vaivaa kestävämmän tulevaisuuden puolesta.  

« Takaisin