« Takaisin

Radio- ja tv-museo Mastolassa ennätysmäärä kävijöitä ensimmäisenä vuotena

Lahden Radio- ja tv-museo Mastolan ensimmäiset 12 kuukautta ovat houkutelleet taloon ennätyksellisen määrän museokävijöitä. Museon tavoite oli tuplata kävijämääränsä eli päästä 16 000 vuosittaiseen asiakasmäärään. 28.2.2018 mennessä museossa oli kuitenkin käynyt 17 793 asiakasta, joten kävijätavoite ylitettiin reilusti.  

Radio- ja tv-museo Mastola avautui pitkän suljettuna olonsa jälkeen yleisölle. Edeltävänä päivänä museolla vietettiin kutsuvierasavajaisia lähes 450 avajaisvieraan voimin. Avajaisvieraille oli esiintymässä Matti Johannes Koivu, lisäksi paikalla oli mukana paljon tuttuja televisiosta ja radiosta tuttuja kasvoja ja ääniä.

Museon uusitut näyttelyt ovat saaneet kiitosta sekä toiminnallisesta ja hauskasta tavastaan kertoa mediahistoriasta sekä Lahden Radiomäen merkityksestä osana koko Suomen sähköistä tiedonvälitystä menneiden vuosikymmenten aikana. Näyttelyjen rinnalle on kehitetty paljon erilaisia opastuksia, tapahtumia ja luentoja, joiden avulla on saavutettu uusia yleisöjä.

Vuonna 2018 Mastolaan tullaan kehittämään uusia yleisöpalvelumuotoja sekä monipuolistamaan museon palvelutarjontaa. Samalla vuosi 2018 tulee olemaan Radio- ja tv-museo Mastolan mediakasvatusvuosi.

Radio- ja tv-museo Mastolassa on vuonna 2018 tarjolla älypuhelimilla pelattavia Seppo-oppimispelejä, joiden aiheena ovat elokuva- ja tv-kerronta, lasten ja nuorten sota 1918 sekä uutisten tekeminen ja valeuutiset.Oppimispelit on suunnattu yläkoululaisille, lukiolaisille, ammattikoululaisille, korkeakoululaisille sekä erilaisille aikuis- ja senioriryhmille.Pelejä voi pelata Mastolassa joko ohjattuina tai itseohjautuvina kokonaisuuksina. Ohjatussa kokonaisuudessa pelin vetäjänä ja tehtävien arvioitsijana toimii museon työntekijä, itseohjautuvassa kokonaisuudessa niistä vastaa opettaja tai muu ryhmän sisältä tuleva henkilö.Kaikissa peleissä on huomioitu uuden opetussuunnitelman mediakasvatukselliset tavoitteet, kuten medialuku- ja kirjoitustaidon sekä mediakriittisyyden vahvistaminen.

« Takaisin