« Takaisin

Rajoitusten yhteydessä tultava välittömiä ratkaisuja

Suomen Yrittäjänaiset 26.02.2021

Kun hallitus esittää voimakkaita rajoituksia elinkeinotoimintaan, sen on samanaikaisesti kerrottava miten yritykset selviytyvät poikkeusaikojen yli. Tsemppaus ja jaksamisen toivominen ei riitä.

Torstain tiedotustilaisuudessa kerrottiin kolmen viikon sulusta suurimpaan osaan Suomea. Ainakin ravintolat ja kuntosalit suljetaan. Moni toimiala on kärsinyt koronan aiheuttamista rajoituksista jo lähes vuoden. Yritykset ovat eläneet velaksi ja monet yrittäjät ovat myös henkilökohtaisesti velkaantuneet.

Pandemia on maailmanlaajuinen ja nyt tarvitaan voimakkaita toimenpiteitä. Mutta kun elinkeinotoimintaan tuodaan rajoituksia, niin yrittäjille on kerrottava miten he ja heidän työntekijänsä selviytyvät tuon ajan yli.

Nyt alkaa liian monella yrittäjällä usko loppua. Jo vuoden ovat yrittäjät uskoneet ja toivoneet, että he selviytyvät ja löytävät uusia toimintatapoja. Vuoden ajan moni yrittäjä on selviytynyt vain ottamalla lisävelkaa.

- Kun hallitus ilmoittaa rajoituksista, olisi samassa tiedotustilaisuudessa pitänyt ilmoittaa yrityksille selviytymiskeinot, toteaa Yrittäjänaisten puheenjohtaja Tiina Koski.

- Yrittäjät tarvitsevat välittömästi tiedon, että milloin ja miten kustannustuki 3 korvaa rajoituksista aiheutuvat menetykset, miten yritykset ehtivät lomauttaa työntekijät ennen sulkua ja miten veloista verottajalle ja työeläkeyhtiölle selviää ilman konkurssiuhkaa, puheenjohtaja Koski vaatii.

Hallituksen tulee tehdä välittömiä päätöksiä siitä, miten rajoitusten seurauksista selviydytään. Kyseessä on yrittäjien lisäksi tuhansien pienituloisten työpaikat. Yksikään yrittäjä ei saa tämän takia joutua loppuelämän velkavankeuteen.

« Takaisin