« Takaisin

Salpausselän kisat liikuttavat kisakansaa Urheilukeskuksen alueella

Salpausselän kisojen aikaiset liikenteen poikkeusjärjestelyt

Tulevan viikonlopun Salpausselän kisat vaikuttavat joidenkin tilojen ja katujen käyttöön sekä liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen lähialueella.

- Kisoihin on tulossa taas paljon porukkaa. Meillä on noin tuhat vapaaehtoista, 700 joukkueen jäsentä sekä satoja median edustajia isojen yleisömassojen lisäksi. Pyrimme kisajärjestelyissä siihen, että kaikilla vieraillamme on kisoissa hyvä olla. Samalla tietysti pyrimme huomioimaan järjestelyissä, että kisoista aiheutuisi mahdollisimman vähän vaivaa muille lahtelaisille, kertoo kisojen logistiikasta vastaava Jenna Nakari.

Urheilukeskuksen alue on varattu kisajärjestelyihin ja -rakentamiseen kisaviikon ajaksi. Normaaleista harrastuspaikoista ainoastaan Salpausselkä Halli toimii normaalisti torstaihin 1.3. saakka lukuun ottamatta torstain pysäköintiä, joka hallin käyttäjien osalta tapahtuu Pikku-Vesijärven pysäköintialueella. Urheilukeskuksen lähialueiden laduilla on kisarakentamista koko viikon ajan. - Laduilla liikkuu kyseisenä aikana paljon moottorikelkkoja, mönkijöitä ja latukoneita ja hiihtäjien on noudatettava erityistä varovaisuutta liikuttaessa laduilla. Kisaviikonlopun osalta Kankaankadun Urheilukeskuksen puoleiset ladut on varattu ainoastaan kisoihin saapuville urheilijoille, sanoo Nakari.

Kisojen maksullinen yleisöpysäköinti järjestetään lauantaina 3.3. ja sunnuntaina 4.3. Jäähallin pysäköintialueella, Felmannin puistossa Paasikivenkadulla ja Ståhlberginkadulla sekä kisapuistossa vanhalla linja-autoaseman pysäköintialueella. Lisäksi muiden kisojen sidosryhmien pysäköintialueita on Pikku-Vesijärvellä, Suurmäenkadun varrella, Vanhalla Raviradalla sekä Sopenkorvenkadulla. Linja-autojen parkkipaikka löytyy Kyöstikallionkadun viereiseltä alueelta.

Myös muilla katualueilla on kisaviikolla voimassa poikkeusjärjestelyitä. Ståhlberginkatu muuttuu yksisuuntaiseksi kaduksi la 3.3. ja su 4.3. ajaksi (ajot Paasikivenkadulta Jalkarannantielle). Jalankulkua rajoitetaan Veikko Kankkosen raitilla ja Satamaradanpolulla ja läpikulku Jalkarannantien ja Hämeenlinnantien välillä ei ole mahdollista la 3.3 - su 4.3.

« Takaisin