« Takaisin

Siikalatvan lukion hakijamäärä kasvanut liki 500%

31.05.2019

Siikalatvan kunta

Siikalatvan lukio jatkaa nousukauttaan ja tulevan lukiovuoden hakijoiden määrä on kasvanut peräti liki 500%. Suomen keskipisteessä sijatseva lukio on pistänyt uusiksi koko koulukonseptinsa.

"Pari vuotta sitten lukio oli henkitoreissaan ja aloittaneita oli vain puoli tusinaa. Koulu oli muuttunut kustannustekijäksi, ja sulkemista mietittiin lähes vuosittain. Kaupunkilukioiden laajat kurssivalikoimat kiinnostivat nuoria, joten tavoiteeksi asetettiin huippuopetus kotimaisten ja kansainvälisten verkostojen avulla. Perinteisen etäopiskelun rinnalle löysimme hologrammit ja virtuaaliteknologian", kommentoi kunnanhallituksen puheenjohtaja Seija Junno

"Virtuaalimaailmassa opiskelija tai opettaja voidaan ikään kuin siirtää toiseen paikkaan, osaksi sen paikan todellisuutta, vaikkapa täkäläinen ryhmä osallistumaan Turun tai Lissabonin yliopiston", Junno jakaa.

"Eihän meillä tarvitse olla joka alan erikoisopettajaa, kun vain järjestämme väylän opettajan ja oppilaiden välille. Muulla järjestettävään opetukseen voimme osallistua joko perinteisesti etäopintoina tai virtuaaliteknologian avulla. Virtuaalimaailmassa opiskelija tai opettaja voidaan ikään kuin siirtää toiseen paikkaan, osaksi sen paikan todellisuutta. Kurssitarjonta ja yhteistyö myös korkeakoulujen kanssa tulee näin laajenemaan merkittävästi", Siikalatvan kunnanhallituksen puheenjohtaja Seija Junno summaa uudistusten suuntaaa. 

Lisäksi kurssivalikoimaa on laajennettu myös kuten media, kuvataide- ja käsityökursseihinja opiskellaan nyky-yhteiskunnan tarpeisiin soveltuvia yrittäjyystaitoja. Siikalatvan lukion toimintaa leimaa vahva yhteisöllisyys ja opiskelijat saavat yksilölliset opintosuunnitelmat.

Lukio tuli tunnetuksi muutama vuosi sitten, kun se ilmoitti opiskelijoiden saavan ajokortin, oman läppärin, koulukirjat sekä apua asunnonhankintaan. Tänä vuonna satsattiin myös videomarkkinointiin. "Alkulälhtökodassa oli toimittava huomiota herättävästi, jotta sopiskelijamäärä saatiin nopeasti kasvuun. Lentolupakirjasta olimme kuulleet, mutta ajokortti tuntui sopivammalle ja tämän alueen nuoria palvelevalle", Junno kertoo alkumatkasta. Nyt vetoa on myös koulun maineen pohjalta.

Lukion uudistus on osa koko kunnan vetovoimaistamista. Kunnan arvot yhteen hiileen, hullut ideat, oppimisen ilo ja teot ratkaisevat tukevat uudistuvan kunnan onnistumista. 

Uudistamiseen ja lukion vetovoiman kasvattamisen ideointiin ovat osallistuneet myös lukiolaiset itse. Kunnan elinvoiman kehittäminen onnistuu vain uskomalla tulevaisuuteen ja asettamalla rima riittävän korkealle. Uusi Siikalatvan slogan onkin ’Suunnittele suuria’.


Suomen keskipiste. Kuva: Maarika Mayry

« Takaisin