« Takaisin

Suomalaisyritykselle miljoonakauppa – sairaalasänkyjä Kremlin klinikalle


Kremlin klinikka

Sastamalassa toimiva sairaala- ja hoitokalusteita valmistava Lojer toimittaa lähes 1 000 sairaalasänkyjä ja muuta sairaalatarviketta Venäjän federaation presidentin hallinnolliseen keskussairaalaan eli niin kutsutulle Kremlin klinikalle. Kyseessä on Lojerin historian suurin yksittäinen kauppa Venäjälle.

– Venäläiset arvostavat suomalaisten sairaalakalusteiden laatua, toimintoja ja kestävyyttä. Olemme toimittaneet Kremlin klinikalle sänkyjä ja tarvikkeita jo aikaisemmin. Käyttäjien tyytyväisyys johti tähän mittavaan jatkotilaukseen. Kaupan arvo on yli miljoona euroa. Tuotteet valmistetaan tehtaillamme Sastamalassa ja Kempeleessä, kertoo Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine.  

Vuonna 1957 toimintansa aloittaneessa Venäjän federaation presidentin hallinnollisessa keskussairaalassa on 1 200 potilaspaikkaa. Moskovassa sijaitseva sairaala hoitaa noin 50 000 potilasta vuosittain. Nimitys Kremlin klinikka juontuu sairaalan alkuajoista, jolloin se toimi maan hallintohenkilöstön, virkamiesten sekä neuvostoajan poliittisen eliitin hoitolaitoksena. Sairaalan uudistaminen on työn alla ja valmistuu ensi vuoden aikana.  

Lojer vahvistanut asemiaan Venäjällä 

Venäjä on Lojerin suurin vientimaa, ja yhtiö toimittaa viikoittain sairaalakalusteita ja -tuotteita Venäjälle. Venäjän kauppa on piristymässä muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. 

– Vuonna 2016 olimme Venäjän tullitilastojen mukaan kolmen suurimman sairaalakalusteiden tuojan joukossa. Tänä vuonna tähtäämme ykköseksi, kertoo Ville Laine. 

Lojer perusti oman osakeyhtiön ja showroomin Venäjälle vuonna 2015. Oman yhtiön kautta Lojer voi operoida suoraan loppuasiakkaiden kanssa. Showroomissa esitellään tuotteita ja koulutetaan asiakkaita. 

– Olemme uineet vastavirtaan Venäjällä. Kun muut ovat epävarman tilanteen takia vetäytyneet maasta, me olemme vahvistaneet asemaamme. Uskomme, että maasta löytyy valtavasti kysyntää korkealaatuisille sairaalakalusteille.


Toimitusjohtaja Ville Laine

« Takaisin