« Takaisin

Suomen puhdas teollisuus tuo kilpailukykyä ja sijoittajia

Teollisuusliittojen selvityksen mukaan suomalainen teollisuus on yksi maailman puhtaimmista ja on ympäristöteko valmistaa Suomessa. Ekologisen tuotannon supersankarin viitan lisäksi Suomi voi tulevaisuudessa olla myös edelläkävijä kestävän valmistuksen innovaatioissa ja vientimaana. Teema puhuttaa syyskuussa kansainvälisillä teollisuuden alihankinnan ammattimessuilla, kun Alihankinta 2019 -messut ja AlihankintaHEAT järjestetään 24.–26.9.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kestävä valmistus -teeman lisäksi ajankohtaisia aiheita ovat talousnäkymät, kansainvälistyminen ja tulevaisuuden teollisuus sekä digitalisaatio, uudet innovaatiot ja tuottavuus.

– Kestävällä valmistuksella tarkoitetaan esimerkiksi lähituotantoa, jossa suositaan alueellisia toimijoita eli lähiverkostoja, vältetään tavaroiden turhaa kuljettamista, pyritään kehittämään energiatehokkuutta tuotannossa sekä huomioimaan kiertotalous, ympäristö ja koko tuotantoketjun hiilijalanjälki. Alihankinnan tuhannella näytteilleasettajalla on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa kestävän valmistuksen kehittymiseen, minkä vuoksi rohkaisemme yrityksiä tuottamaan sisältöä teemaan liittyen, sanoo Alihankinta-messuista vastaava projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut Oy:stä. 

– Kestävä valmistus tuo kilpailuetua yrityksille kansallisesti ja kansainvälisesti, joten sen merkitys Suomen taloudelle ja täällä toimiville teollisuuden yrityksille on keskeinen. Suomeen sijoittuva teollinen tuotanto ja investoinnit lisäävät suomalaisten hyvinvointia, mutta ne ovat myös todellisia ekotekoja, sillä tuotanto Suomessa on selkeästi ympäristöystävällisempää verrattuna valtaosaan kilpailijamaistamme, sanoo johtaja Sami Nikander Kumiteollisuus ry:stä.

Mantsinen Group luottaa laatu- ja ympäristöasioiden kehittämiseen

Kansainvälisesti toimiva suomalainen perheyritys Mantsinen Group Ltd Oy on Alihankinta 2019 -messujen kumppaniyritys. Mantsisen tavoitteena on olla materiaalinkäsittelyratkaisuillaan globaalin logistiikan vahvin lenkki. Hydraulisia nostureita valmistava Mantsinen toimii Liperin Ylämyllyllä, Pohjois-Karjalassa. Yritys valmistaa tuotteitaan erityisesti satamien sekä metsä- ja terästeollisuuden tarpeisiin. Toisena päätoimialanaan se myy logistiikkapalveluja, etenkin puutavaran käsittelypalvelua sellu- ja paperitehtaille. Kestävän valmistuksen mukaisesti Mantsisen tuotekehitystiimi pyrkii jatkuvasti löytämään entistä taloudellisempia ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja asiakkaidensa tarpeisiin.

AlihankintaHEAT esittää: teknologiaratkaisuja tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin

Neljännen kerran osana Alihankintaa järjestettävässä startup-tapahtumassa AlihankintaHEATissa startupit ja yrityskumppanit esittelevät ratkaisuja tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin. HEATissä halutaan haastaa alan yritysten perinteiset ajattelu- ja toimintatavat sekä tuoda uutta puhtia ja ketterää ajattelutapaa Suomen teollisuuteen. Tavoitteena on kääntää katseet kohti älykästä ja kestävää teollisuutta sekä kannustaa alan eri toimijoita innovatiiviseen ja rohkeaan yhteistyöhön, joka voi synnyttää uutta bisnestä. Messujen päälavalla Heat Stagella on luvassa ajankohtaisia puheenvuoroja, case-esimerkkejä, keskusteluja ja pitchauksia.

« Takaisin