« Takaisin

Suomen Vapaa-ajankalastajat haastaa talvilomalaiset pilkille - Asiantuntijat vastaavat kalastuskysymyksiin pakkaslinjalla 1. maaliskuuta

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö. 25.02.2021

Juuri nyt on oiva hetki mennä pilkille. Mutta voinko pilkkiä missä tahansa? Entä miten pilkkiretkelle kannattaa varustautua? Mitä kalaa ja millä välinein kannattaa pilkkiä lasten kanssa? Suomen Vapaa-ajankalastajat haastaa talvilomalaiset pilkille ja avaa maksuttoman Kalastajan pakkaslinja -palvelun, jossa järjestön kalatalousasiantuntijat vastaavat kaikkiin kalastuksen harrastajien ja sellaiseksi haluavien talvikalastusta koskeviin kysymyksiin. 

Viikolla 9 lomaansa viettävien alueiden kalatalousasiantuntijat tavoittaa maanantaina 1.3. klo 12-18 puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä.
Tiedottaja Jaana Vetikko kertoo, että järjestön asiantuntijalta voi kysyä mitä tahansa, mikä auttaa onnistumaan talvikalastuksessa. Pilkkimistä harrastaa Suomessa noin 555 000 ihmistä.

Pilkkipaikkoja löytyy hyvän jäätilanteen myötä ympäri Suomen

”Pilkkiminen on vihdoin hyvän jäätilanteen myötä mahdollista laajasti eri puolilla Suomea. Yleiskalastusoikeutena pilkkiminen ei vaadi erityisiä lupia ja on helposti saavutettava, erinomainen luontoliikuntamuoto kaikille. Haluamme auttaa niin aloittelijoita kuin edistyneitäkin harrastajia ja toivomme, että meihin otetaan yhteyttä matalalla kynnyksellä. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, ja meiltä saa luotettavan vastauksen”, Vetikko toteaa.

”Nyt kannattaa suosia oman asuinalueen tai mökin lähivesiä. Niiltäkin löytää paljon mielenkiintoisia kalastusmahdollisuuksia. Hyviä kohteita löytää myös vapaa-ajankalastaja.fi -sivujen kalastuspaikkahausta. Kannattaa rohkeasti tutustua myös paikallisten kalastusseurojen toimintaan, uudet kalakaverit ja parhaat kalapaikat saattavat löytyä lähempää kuin arvaakaan”, Vetikko kannustaa.  
Tänä vuonna Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien yhteistä Pilkkivapapäivää ei järjestetä koronan takia ohjatusti hiihtolomaviikoilla, mutta kaikki alle 18-vuotiaat saavat kuitenkin kalastaa ilmaiseksi Pilkkivapapäivän erityislupakohteilla kyseisinä päivinä. He eivät tarvitse kalastukseen erillistä lupaa. Täysi-ikäisyyttä lähestyvien nuorten (15-17 vuotta) kannattaa kuitenkin varata mukaansa henkilöllisyystodistus, jolla iän voi osoittaa valvojalle.

Turvallisuus edellä ja kaveri matkaan

”Jäällä liikkuessa tulee aina muistaa varovaisuus”, muistuttaa Vetikko. 
Ennen kuin lähtee jäälle, on varmistettava, että se kestää. Jäällä liikkuessa kannattaa välttää ympäristöään heikomman jään alueita. Sellaisia ovat mm. virtapaikat, jokien ja purojen suistot, lähteet, viemäreiden laskualueet, siltojen sekä laitureiden vierustat ja kaislikot. 
Jään pettämisen varalta jäänaskalit kuuluvat vakiovarustukseen, lisäksi hälytyspilli, heittoköysi ja metallipäinen keppi tai jäätuura lisäävät turvallisuutta. Paras turvavaruste on kuitenkin kaveri, liikkuu sitten tutulla lähijäällä tai vieraalla alueella. Myös epidemiatilanne tulee ottaa huomioon omassa käyttäytymisessä.

Kalastajan pakkaslinja palvelee viikon 9 talvilomalaisia maanantaina 1.3. klo 12-18 seuraavissa numeroissa:

1.3.

Etelä-Karjala

Janne Tarkiainen

044 547 9116

   

1.3.

Pohjanmaa

Juha Ojaharju

045 113 3050

   

1.3.

Keski-Suomi

Juha Ojaharju

045 113 3050

   

1.3.

Etelä-Savo

Janne Tarkiainen

044 547 9116

   

1.3.

Kaakkois-Suomi

Marcus Wikström

045 110 2126

myös ruotsiksi

1.3.

Häme

Janne Rautanen

0400 946 968

   

« Takaisin