« Takaisin

TerveyskyläPRO

HUS

Chatit, etävastaanotot ja muut digitaaliset palvelut tulevat kovaa vauhtia terveydenhuoltoon. Uusien palveluiden käyttö vaatii uudenlaisia valmiuksia myös ammattilaisilta. Onneksi on TerveyskyläPRO, josta ammattilainen saa digioppia.

TerveyskyläPROn valmennustarjontaan kuuluu mm. valmennus Potilaan kohtaaminen digitaalisissa palveluissa. Se vahvistaa terveydenhuollon ammattilaisen vuorovaikutustaitoja, joita hän tarvitsee työskennellessään etävastaanotolla tai potilaan kanssa viestitellessään.  Maaliskuun lopussa julkaistavassa Chat-asiakaspalvelu terveydenhuollossa-valmennuksessa käsitellään mm. sitä, miten osoittaa myötätuntoa myös chatin lyhyissä ja napakoissa viesteissä.   

- Chat tulee osaksi julkista terveydenhuoltoa, koska se tavoittaa potilaita helposti. Chat-asiakaspalvelu vaatii ammattilaiselta nopeampaa reagointia kuin sähköpostityyppisten viestien kirjoitus, toteaa projektipäällikkö Kaisa Pulkkinen (HUS), joka on ollut laatimassa koulutusta yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. 

Muita digitaalisten potilaspalveluiden käyttöön valmentavia kokonaisuuksia ammattilaisille ovat Terveyskylän etävastaanotto, Verkkokirjoittaminen ja viestintä ja Digihoitopolun aloitusvalmennus. 

Digitaalisten terveyspalveluiden valmennusten lisäksi TerveyskyläPRO-palvelusta löytyy 34 kliinisen työn opasta, asiantuntijahaku ja tapahtumakalenteri. Virtuaalikeskukset kokoavat teemoittain tai ammattiryhmittäin tärkeitä sisältöjä. Harvinaissairauksien ja lihavuuden hoidon virtuaalikeskukset ovat käytössä, hengitys- ja unihäiriöiden sekä keuhkosairauksien virtuaalikeskukset ovat tulossa.

Terveyskylä Sairaanhoitajapäivillä 

Olemme osastolla 3m58. Myös Kuopion ja Oulun yliopistolliset sairaalat esittelevät Terveyskylää omissa pisteissään. 

Mistä on kyse 

TerveyskyläPRO on osa Terveyskylää. Terveyskylä on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja, Omapolku-palvelukanava, digihoitopolkuja sekä ammattilaisille suunnattu TerveyskyläPRO.  Vuonna 2019  taloja on avoinna jo 32. Terveyskylää rakentavat kaikki yliopistosairaalat yhdessä. Tutustu meihin: www.terveyskyla.fi/ammattilaiset,  facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi 

« Takaisin