« Takaisin

THL:n koronakarttasovellus päivittyy kiirastorstaista lähtien uusilla tiedoilla klo 12

THL 08.04.2020. 17:09:50

THL päivittää 9.4.2020 alkaen koronakarttasovelluksen päivittäin klo 12. Tiedot ovat haettavissa myös avoimen rajapinnan kautta omia verkkosivuja ja sovelluksia varten klo 12. Tähän asti sovelluksen tiedot on päivitetty klo 9.30.

Muutos mahdollistaa sen, että THL pystyy varmistamaan, että kaikki tartuntatautirekisteriin tulleet tiedot päivittyvät karttasovellukseen oikein.

THL:n verkkosivuilla oleva karttasovellus laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.
Siirry sovellukseen

Laboratoriovarmistetuissa tapauksissa 2–4 päivän viive ennen tietojen näkymistä kartalla – sairaanhoitopiireistä ilmoitetaan kaikki alueella todetut tapaukset kotikunnasta riippumatta

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.

Karttasovelluksen tiedot saattavat poiketa sairaanhoitopiirien itse ilmoittamista tiedoista myös siksi, että sairaanhoitopiirit ilmoittavat kaikki alueellaan todetut tautitapaukset henkilön kotipaikasta riippumatta. Tartuntatautirekisteriin tapaukset kirjataan henkilön asuinkunnan mukaan ja henkilön asuinkunnan mukaan ne näytetään myös koronakartalla.

Koronakarttasovelluksen sisältö

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain. Suomen tapausmääriä voi tarkastella myös näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Testausmäärätiedot ovat tarkasteltavissa sairaanhoitopiireittäin.

Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä COVID-19-tapausta. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Koronakarttasovelluksen tietosisältöä ja ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. THL:n julkaisema karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa. Koronakarttasovellusta on katsottu jo yli 2 miljoonaa kertaa.

« Takaisin