« Takaisin

Uusi palveluketju parantaa turvallisuutta


Armaksen Ravintolapäällikkö Teemu Pilsari (vas.) ja Lahden Aluetaksin toimitusjohtaja Timo Ahokanto kättelevät alkaneen yhteistyön merkiksi.

Lahtelaisravintolat Armas ja Wintti sekä Lahden Aluetaksi Oy käynnistävät perjantaina 11.1.2019 uudenlaisen yhteistyön. Ravintoloiden ja Lahden Aluetaksin yhdessä kehittämän palveluketjun tavoitteena on parantaa yhteisten asiakkaiden saaman palvelun turvallisuutta ja laatua.

Armas- ja Wintti-ravintoloiden taustayhtiö Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio pitää uutta yhteistyömuotoa luontevana toimintatapana:
– Me haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita palveluja ja mieleen painuvia elämyksiä. Koko palveluketjun täytyy toimia helposti ja ennen kaikkea luotettavasti. Myös ravintolaan saapumisen sekä sieltä poistumisen pitää olla vaivatonta ja kaikin tavoin turvallista, Raunio sanoo.

Yhteistyötä Lahden Aluetaksin kanssa Raunio perustelee näin:
– Lahden Aluetaksilla on tällä seudulla ylivoimainen, vuosikymmenten kokemus ja monipuolisin asiantuntemus taksipalveluista. Taksialan uudessa, osin kirjavassa markkinatilanteessa on tärkeää, että kumppanina on luotettava paikallinen toimija.

Lahden Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Timo Ahokanto iloitsee siitä, että yhteistyö ravintoloiden kanssa nousee uudelle tasolle.

– Armas ja Wintti edustavat lahtelaista ravintolakulttuuria laadukkaimmillaan. Meillä on jo nyt ollut runsaasti yhteisiä asiakkaita, ja uuden palveluketjun myötä pystymme yhdessä parantamaan palvelua entisestään, Ahokanto arvioi.

Osana yhteistyötä ravintola-asiakkaita houkutellaan käyttämään taksia. Lahden Aluetaksin autolla Armakseen tai Winttiin saapuva asiakas pääsee ravintolaan sisään ilmaiseksi esittämällä kuitin matkasta. Etu koskee ennen klo 23:00 tehtyjä tilauksia.
– Turvallisuus korostuu ehkä vielä enemmän siinä vaiheessa, kun ravintolasta lähdetään pois. Meidän ydintehtäviämme on varmistaa, että asiakas saa tarvitsemansa kyydin luotettavasti ja pääsee turvallisesti perille asti, Ahokanto muistuttaa.
Lahden Aluetaksi on kehittänyt muun muassa ravintoloiden käyttöön sopivan Taxi Butler-tilauspäätteen.
– Armaksessa ja Wintissä on nyt tällaiset päätteet ravintolan henkilökunnan käytössä, mikä nopeuttaa ja sujuvoittaa taksin tilaamista. Butlerilla tehty tilaus ei maksa asiakkaalle mitään, kertoo Ahokanto.

Night People Group (NPG) on suomalainen ravintola-alan yritys, joka on perustettu vuonna 2011. Yhtiöllä on ravintoloita ympäri Suomea. Yrityksen ravintoloissa vierailee vuosittain yli miljoona asiakasta. NPG:n palveluksessa on suoraan ja välillisesti 1000 työntekijää.

Lahden Aluetaksi Oy on päijäthämäläinen tilausvälitysyhtiö. Se välittää taksitilauksia alueen taksiautoille. Kaikkiaan välityksen piirissä on noin 200 taksiautoa Päijät-Hämeessä.


Ravintola Armas ja Lahden Aluetaksi ovat yhdessä kehittäneet uudenlaisen palveluketjun, joka parantaa palvelun laatua ja myös turvallisuutta.

« Takaisin