« Takaisin

Uusi Startup-keskus avataan Isku Centeriin Lahden kaupungin, LAB-ammattikorkeakoulun ja Iskun yhteistyönä

Isku 31.01.2020

Isku Centeriin Lahden Mukkulaan avataan perjantaina 31.1.2020 klo 14.00 Startup-keskus nimeltään StartHub. Se on Lahden kaupungin, LAB-ammattikorkeakoulun ja Iskun yhteinen ponnistus kasvuyrittäjyyden edistämiseksi ja sen eteen, että opiskelijat aloittaisivat yritystoiminnan jo opiskeluaikanaan. 

StartHub palvelee sekä jo aloittaneita startup-yrityksiä että yrityksen perustamista harkitsevia opiskelijoita. Se tarjoaa noin 500 m2 tilat, joita voi käyttää veloituksetta startup-yrittäjyyden alkutaipaleella. StartHub luo opiskelijoille edellytykset kokeilla yrittäjyyttä jo opiskelun aikana ja aloittaa yritystoiminta tiloissa, joissa on ympäristö valmiina. StartHub-tilassa yritykset myös verkostoituvat helposti ja löytävät uusia yhteisiä liiketoimintamahdollisuuksia.

Iskun rooli StartHubin perustamisessa on ollut erityisesti tilojen rakentamisessa ja kalustamisessa: Isku on rakentanut noin 500 m2 tilat ja antaa sen ja kalusteet veloituksetta startup-toiminnan käyttöön. Myös Iskun yhteistyökumppani Framery on antanut käyttöön kaksi äänieristettyä tilaa, joita voi käyttää esimerkiksi puhelinkoppeina tai pieniin neuvotteluihin. Isku kustantaa myös tilan sähköt ja lämmöt.

”Haluamme olla mukana startup-toiminnassa, sillä suomalaisena perheyrityksenä uskomme vahvasti yrittäjyyteen. Iskukin on ollut oman aikansa startup vuonna 1928: Eino Vikströmin perustamasta yrityksestä on kasvanut yli 2000 ihmistä alihankintaverkostoineen työllistävä yritys, joka jatkaa edelleen toimintaansa startup-hengessä”, Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinensanoo.

Isku on avoin yhteistyöhön startup-yritysten kanssa.

”Näemme, että StartHubissa voi kehittyä tuotteita ja palveluita myös Iskun tarjoamaan”, Tiitinen toteaa.

« Takaisin