« Takaisin

UusioUra murtaa myyttejä keski-iän ylittäneistä työntekijöistä

Ammattiliitto Pro

UusioUra on ensimmäinen erityisesti yli 45-vuotiaille järjestettävä uravalmennus- ja rekrytointitapahtuma pääkaupunkiseudulla, joka murtaa myyttejä keski-iän ylittäneiden työkyvystä ja työhaluista.

Keski-iän ylittäneet hoitavat terveyttään ja heillä riittää virtaa myös työntekoon. He ovat myös työhönsä sitoutuneita ja motivoituneita. Lisäksi heillä on hiljaista tietoa, jota yritysten ei kannata hukata. Tosiasia on kuitenkin se, että keski-iän ylittäneiden työnsaanti on vaikeaa, varsinkin jos jää työttömäksi. Tämän ikäryhmän uudelleen työllistymistä vaikeuttaa myös se, että työnhakeminen on muuttunut viimeisen vuosien aikana todella paljon, joten he tarvitsevat työhakuun ohjausta ja neuvontaa siinä missä nuoretkin. UusioUra -tapahtuma vastaa tähän tarpeeseen.

UusioUra -tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti uutta työpaikkaa tai ammattia etsiville. Myös yrittämisestä kiinnostuneet löytävät tapahtumasta erilaisia tapoja yritystoiminnan käynnistämiseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 5.2.2019 klo 10-19.

UusioUrassa on esillä mahdollisimman kattavasti kaikki se toiminta, jota keski-iän ylittäneiden työuran kehittämiseen on tarjolla. Työ- ja koulutuspaikkojen lisäksi tapahtumassa esitellään palveluja, joilla edistetään työllistymistä ja uudelleenkouluttamista. Päivän mittaisessa tapahtumassa on paitsi tilaisuus tutustua näytteilleasettajiin myös luentotyyppistä ohjelmaa, jossa käsitellään mm. työelämän muutosta, millaista osaamista tulevaisuudessa tarvitaan, tekoälyä, koulutusta, uravalmennusta, someasioista jne. Lisäksi järjestetään ohjausta ja neuvontaa työnhakuun mm. cv-baareja, tietoiskuja ja erilaisia work shoppeja.

Miten tapahtuma edistyy

Start up-tapahtuman näytteilleasettajapaikkoja on myyty tammikuun alkuun mennessä lähes 50 ja  tapahtumaan ilmoittautuneita kävijöitä on lähes 1000. Tähän asti kävijöiden yleisin edustettuna oleva ala on kauppa ja myynti, jota seuraa palvelusektori, hallinto, markkinointi ja viestintä sekä ICT. Myös pankki- ja rahoitussektori, terveydenhoito, teollisuus ja rakennusala ovat hyvin edustettuina.  Kävijöiden koulutustaustasta kärkipaikkaa pitää ammattitutkinto ja toisena on ylempi korkeakoulututkinto. Tapahtuman kävijätavoite on 3000 – 6000 välillä.

UusioUra -tapahtuma on hyvä tilaisuus yrityksille saada työvoimaa ja oppilaitoksille opiskelijoita. Tapahtumassa myös työllistämistä edistävät toimijat voivat tehdä palveluaan tunnetuksi.

Tapahtuma tekeminen käynnistyi 2017

UusioUra -tapahtuman tuottaja ja idean kehittäjä Riitta Rouhiainen Markkinointi Bravuuri Oy:stä on aloittanut tapahtuman tekemisen talvella 2017. Ensimmäinen vuosi meni perusasioita tehdessä (nimi, logo, konsepti, budjetti, nettisivut ym.) sekä alustavat keskustelut yhteistyökumppaneiden kanssa. Toisena vuonna hän on kontaktoinut mahdollimman laajasti kaikki työllisyyteen, uraan ja koulutukseen liittyvät tahot pääkaupunkiseudulla ja sen ympäristössä.

- Parasta on ollut huomata, että tapahtuman tarpeellisuus on tunnistettu ja tämä kiinnostaa laajaasti työelämän kaikkia osapuolia. Monet yritykset ja organisaatiot ovat tulleet mukaan tukemaan tapahtumaa sponsorina ja useat ovat luvanneet työtä ja viestintää, että tapahtuma saadaan toteutettua, sanoo Rouhiainen.

Ja näin idea syntyi

- Tunnen paljon yli 50 -vuotiaita pitkän uran tehneitä työttömiä, joilla olisi todella halua päästä töihin. Eräskin 55-vuotias kollega jäi työttömäksi oltuaan 8 vuotta toimitusjohtajana. Hänelle headhunteri sanoi suoraan, että et työllisty enää ikinä. Aika masentavaa kuultavaa ihmiselle, joka todella on panostanut omaan uraansa, sanoo Rouhiainen.

- Talvella 2017 etsin kesätyöpaikkaa nuorimmalle pojalleni ja huomasin, että nuorillehan on tarjolla useita eri rekrytointitilaisuuksia. Silloin syntyi ajatus, että myös iäkkäämmälle työvoimalle pitää olla tarjolla samanlaisia rekrytapahtumia. Monet tuttavapiirissäni tarvitsevat tietoa työpaikoista ja ohjausta työnhakuun.  Siitä lähti käyntiin UusioUra -tapahtuman tuottaminen, kertoo Rouhiainen.

Tapahtuma on kävijöille maksuton. Heiltä vaaditaan ainoastaan ennakkoilmoittautuminen, joka tehdään uusioura.fi-sivustolla.

« Takaisin