« Takaisin

Veteraaneille ilmainen sisäänpääsy Tuntematon sotilas -elokuvaan


Valkokankaalla alkaa sota

Keskuudessamme on nyt 15 000 sotiemme veteraania. Heistä 2000 on sotainvalideja. Veteraanien keski-ikä on 93 vuotta. Veteraaneille on luvassa ilmainen sisäänpääsy Tuntematon sotilas -elokuvan päivänäytöksiin maanantaista torstaihin kautta maan. Sotiemme veteraaneille tuli siis ansaittu mahdollisuus nähdä 27.10.2017 ensi-iltansa saava Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva maksutta. Asia on toteutettu yhteistyössä veteraanijärjestöjen kanssa. Etu koskee sotiemme mies- ja naisveteraaneja. Edun saa esittämällä elokuvateatterin lippukassalla tammenlehvätunnuksen tai virallisen henkilökortin, josta ilmenee veteraanistatus.

Elokuva saa hyvää palautetta

On helppoa veikata, että uusin Tuntematon sotilas tulee nousemaan yhdeksi Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi. Ja se on kyllä ansaittua, sillä elokuva on erinomainen. Jokaisen isän ja äidin pitäisi huolehtia siitä, että heidän ”riittävän isot lapset” käyvät tämän elokuvan katsomassa. Ikäraja on 16. Sotainvalidi Veikko Peltola esimerkiksi kommentoi: ”Toivoisin, että etenkin nuoret kävisivät katsomassa tämän elokuvan. Näin he saisivat käsityksen, mitä sota on. Elokuva on hieno, tunteikas ja aito kuvaus sotahistoriastamme.”

Stadilaista mediahässäkkää

Helsingin lehdistönäytös aiheutti suoranaisen mediahässäkän. Elokuvan jälkeen medialle oli tiedotus yms. markkinahumuinen tilaisuus, jossa oli runsaasti väkeä. Kamerat ja videot ”lauloivat”, monet hyvinkin tunnetut näyttelijät poseerasivat ja tunnelma oli katossa. Myös elokuvasalissa kaikki (usein niin ”hosupellet”) toimittajat pysyivät paikalla ja hiljaa koko elokuvan ajan.

Näyttelijöiden nimilista on laaja ja vahva

Tärkeimmät näyttelijät: Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Paula Vesala, Samuli Vauramo, Joonas Saartamo, Juho Milonoff, Andrei Alén, Matti Ristinen, Diana Pozharskaya, Max Ovaska, Kimi Vilkkula, Severi Saarinen, Eino Heiskanen, Jarkko Lahti, Akseli Kouki, Marketta Tikkanen, Eemeli Louhimies, Elias Gould, Annika Stenvall, Oskar Pöysti, Janne Virtanen, Pirkka-Pekka Petelius, Turkka Mastomäki ja Hemmo Karja


Media parveili sopulien tavoin


Julkkikset rivissä

« Takaisin