« Takaisin

Yli sata nuorta valmistuu Pelastakaa Lasten tuella ylioppilaaksi tai ammattiin

31.05.2019

Pelastakaa Lapset ry

Tänä viikonloppuna 108 Pelastakaa Lasten tukemaa nuorta juhlistaa toisen asteen tutkinnon saavuttamista. Nuorista 87 valmistuu ylioppilaaksi ja 18 ammattiin, lisäksi 3 nuorta on suorittanut kaksoistutkinnon. Tuetut nuoret ovat saaneet oppimateriaalitukea Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmasta. 

Suomessa elää noin 150 000 lasta köyhissä perheissä. Köyhyys heijastuu lapsen elämään monin tavoin. Se hankaloittaa lapsen koulunkäyntiä ja kaverisuhteita sekä estää lasta harrastamasta. Köyhyys periytyy ja voi haavoittaa useita sukupolvia.  

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmalla on tuettu jo vuodesta 1996 lähtien vähävaraisissa perheissä elävien lasten ja nuorten harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia. Tukea saavat ne nuoret, joiden mahdollisuus toisen asteen opintoihin tai harrastuksiin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. 

Eväitä Elämälle -ohjelmatukimuodot: 

• oppimateriaalituki toisen asteen opiskelijoille 

• harrastustuki alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille 

• mentorointi yläkoululaisille ja 10.-luokkalaisille 

Lisäksi Eväitä Elämälle -ohjelmasta tuetaan lomakotitoimintaajota järjestetään Pelastakaa Lasten aluetoimistojen kautta. Tämä uusi tukimuoto avattiin Eväitä Elämälle -ohjelmaan tänä kesänä.  

Vuonna 2018 tukea sai yhteensä 1894 lasta Suomessa. Ohjelmaa toteuttivat Pelastakaa Lasten 59 paikallisyhdistystä sekä viisi aluetoimistoa. Koulunkäynnin ja harrastamisen tukemiseen käytettiin yhteensä 483 640 euroa. Eväitä Elämälle -ohjelma rahoitetaan täysin lahjoittajien tuella.  

Monet tuetuista nuorista ovat palautteissaan kertoneet, että ilman oppimateriaalitukea toisen asteen tutkinnon suorittaminen olisi vaikeaa”Kaltaiselleni vähävaraisen yksinhuoltajan lapselle oppimateriaalituen merkitys on sanoinkuvaamattoman suuri. Lukion tuottamat kulut opiskelijalle ovat erittäin raskas taakka, josta en millään olisi omin avuin selvinnyt, kuvailee eräs tukea saanut nuori. 

Eväitä Elämälle -ohjelma ei olisi mahdollinen ilman Pelastakaa Lasten valtakunnallista paikallisyhdistysverkkoa ja sen lukuisia vapaaehtoisiaValkeakosken Pelastakaa Lapset on yksi ohjelmaa toteuttavista paikallisyhdistyksistä. Yhdistyksen aktiivi Minna Hietamäki kertoo Eväitä Elämälle -ohjelmasta näin 

”Valkeakosken Pelastakaa Lapset ry on tukenut Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tänä keväänä valmistuvia nuoria. Lukiosta valmistuu 6 ja ammatillisesta oppilaitoksesta 7 nuorta. Vapaa-ehtoistyöntekijänä on ilo nähdä valmistuvien joukossa nuoria, joiden opiskelupolkua olemme osaltamme olleet tukemassa. Oppimateriaalituki on konkreettinen nuorten sosiaalisen vahvistamisen keino. Olemme iloisia siitä, että pystymme myöntämään nykyään tukea myös lähikuntien nuorille.”

« Takaisin